Infra Fűtés

Praktikum és környezettudatosság, minden egy dobozban

Talán 10 éve még nem gondoltunk annyira a környezettudatosságra, nem láttunk lépten nyomon elektromos v. hibrid autókat a hagyományosok mellett, azt gondoltuk, hogy az elektromos tűzhely a gáz üzemű berendezéshez képest gazdaságtalanabb stb. Ezek az elméletek megdőlni látszanak egy olyan világban, ahol a következő generáció már szelektívebben gyűjti a hulladékot, mint az előző és az energiafelhasználásban is igyekszik a hatékonyság maximálására törekedni. Ők a 220V nemzedék…

Hogy a fűtés elektromos legyen, arra már jó pár évtizede látunk példát, de fent említett tulajdonságok miatt kevesen részesítették előnyben mostanáig. Főként olyan helyszíneken jöhetett szóba, ahol az üzemeltetés javarészt árammal történik és szükségtelen egy újabb energiahordozó bevonása vagy ahol belső térben alkalmazták ún. másodlagos hőforrásként úgy, mint karácsonyi vásárok sátraiban, faházaiban, vendégváróiban stb.

A hagyományos, elektromos hősugárzókkal szemben az infra hőhíd ipari használatra van tervezve. Ezért mind hatékonysága (hatásfoka), mind tartóssága szempontjából előnyös a használata olyan kültéri rendezvények esetén, ahol vagy nincs lehetőség egyéb fűtőberendezések alkalmazására, vagy fontos szempont a kis, kompakt méret.

Ajánljuk kültéri rendezvényekhez, pl. sátrak, faházak fűtésére.

Szélesség: 7,5 cm
Hosszúság: 168 cm
Teljesítmény: 1,5 – 2 kW

Érdekel